Menors i joves migrants: una reforma insuficient

Deixa un comentari

8 Novembre, 2021 per xarxaobrimfronteres

La Reforma del Reglament d’Estrangeria, aprovada recentment pel govern de l’Estat, en termes generals reconeix el permís de residència i de treball als menors  migrats no acompanyats i als joves ex tutelats menors de 23 anys.

Ens hem de congratular per aquest avenç, que ha estat possible  gràcies al treball i esforços de moltes entitats socials; gràcies a les protestes i denúncies dels mateixos menors i joves afectats  i a les  mobilitzacions  i crides  al carrer de moltes veïnes, i veïns.  

Totes i tots hem  forçat al Govern espanyol a  dur a terme aquesta reforma, malgrat les resistències del ministre Marlaska.

Aquesta reforma garanteix els mínims drets bàsics per poder viure amb un mínim de dignitat: que aquests menors i joves que han migrat sols  deixin de ser considerats  “il·legals “ i siguin reconeguts com a persones amb drets.

D’aquestes millores se’n beneficiaran uns 15.000 adolescents i joves  menors de 23 anys i els permetrà fer una integració social i laboral normalitzada  i al mateix temps  els previndrà  caure en la marginalitat o en la explotació laboral,  cosa que és força habitual fins ara.

Celebrem les millores però al mateix temps denunciem que no són suficients:

· Perquè encara hi ha menors i joves  que queden exclosos d’aquesta reforma, com són els casos pendents de la determinació de edat.

· Perquè no es garanteix als joves ex tutelats un permís indefinit de residència i de treball

· Perquè els  centres  d’acollida  es troben totalment saturats.

· Perquè 2.512 menors malviuen en centres d’acollida a Canàries segons Unicef  i uns 500 a la ciutat de Ceuta.

· Perquè encara tenim una Llei d’Estrangeria, absurda, obsoleta i cruel que entre d’altres barbaritats  no facilita al reagrupament de les famílies.

Seguim lluitant a les places i carrers !!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Introdueix la teva adreça de correu electrònic per seguir aquest Blog i rebre les notificacions de les noves publicacions en la teva bústia de correu electrònic.

Agenda

No hi ha esdeveniments propers

A %d bloguers els agrada això: