Barcelona, refugi en curt

Deixa un comentari

19 gener, 2021 per xarxaobrimfronteres

Títol recurs: Barcelona, refugi en curt

Web:http://www.refugiencurt.org

Autoria: Associació Mitjans. Xarxa d’Educadors i Comunicadors, SODEPAU (Solidaritat, Desenvolupament i Pau) i Edualter (Educació Alternativa)

Paraules clau: Educació, cinema, drets humans, refugi, asil, migrar, persones migrades, Justícia Global, curtmetratges, valors

Idioma: català

Descripció: El projecte Barcelona, refugi en curt apropa l’alumnat de la ciutat de Barcelona a les diverses realitats que viuen les persones refugiades, especialment infants i joves. Compta amb un programa d’activitats que inclou el cinefòrum educatiu, el debat, la reflexió i el posicionament crític.
L’objectiu d’aquest projecte és facilitar als centres educatius de Barcelona materials audiovisuals i didàctics per abordar temes com el refugi i l’asil, els desplaçaments que es veu obligada a fer la població o les causes que els originen, sempre des d’una perspectiva que permet vivenciar els fets i empatitzar-hi.
La programació s’ofereix, de manera gratuïta, a tots els centres educatius de la ciutat mitjançant un web que cataloga les peces audiovisuals i els usos pedagògics que se’n poden derivar, segons diferents nivells educatius que van des de cicle mitjà de primària fins a batxillerat i cicles formatius, passant per l’ESO i l’educació especialitzada.
El catàleg de disset curtmetratges incorpora gèneres d’animació, ficció i documental realitzats a un bon grapat de països. Es tracta de produccions d’iniciatives privades, públiques i participatives que destaquen per tenir un alt valor educatiu, ja que treballen la justícia global, l’educació pels drets humans i l’educació per la pau.
Per tenir accés a tot aquest material, només cal registrar-se de manera gratuïta al portal web del projecte, indicant el centre educatiu al qual pertany el professor o professora.

Més informació (índex, estructura, edició, referències): El projecte compta amb el suport de la Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona.

Tipus de recurs: Propostes didàctiques, Projectes globals, Recurs audiovisuals i altres, Cinema i Literatura, Xerrades, Documents de suport

Edats: 6-10 anys, 10-14 anys, 14-18 anys, Persones adultes

Àmbit educatiu: Escoles i instituts, Lleure i associacionisme educatiu, Espais informals

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Introdueix la teva adreça de correu electrònic per seguir aquest Blog i rebre les notificacions de les noves publicacions en la teva bústia de correu electrònic.

Agenda

No hi ha esdeveniments propers

A %d bloguers els agrada això: