Recursos

turul

Una comissió de treball de la xarxa està treballant per recollir, valorar i sistematitzar diferents experiències, recursos i materials educatius que poden servir per introduir o aprofundir en el tema de Migració, Refugi i Acollida.

De moment, la majoria dels recursos estan en un repositori virtual (Drive), al que pots sol·licitar accés escrivint un correu electrònic. Més endavant tindrem tot sistematitzat per fer-ho públic en aquest blog

Per ara us compartim l’avanç d’aquesta ordenació d’experiències, materials i contactes, així com enllaços a diferents bancs de recursos especialitzats.

Si desitges col·laborar, pots escriure a:

xarxa.obrim.fronteres@gmail.com

 

Recursos educatius


Ordenats per tipus de recurs:

Propostes didàctiques: Es refereix a unitats didàctiques o activitats educatives ja dissenyades, amb seqüència i instruments i materials per introduir el tema, desenvolupar-ho i/o valorar-ho

Projectes globals: Es refereixen a projectes o programes amb seguiment d’activitats, dissenyats o impulsats per entitats o administracions, exemple: Cinema en Drets, Connecta Mons o l’Audiència Pública.

Recurs audiovisuals i altres: A diferència de les dos anteriors, es refereixen a recursos com imatges, fotos, mapes, videos curts, articles. El professorat ho pren per començar a dissenyar una activitat.

Exemples d’experiències: Es mostren exemples de tot un procés dissenyat, desenvolupat, valorat i acabat. Son experiències i accions d’altres grups que han fet blogs i memòries de les accions i serveix d’inspiració a altres educadores.

Cinema i Literatura:

Xerrades i tallers: Tots els contactes de persones o entitats disposades a donar xerrades i tallers, a ser contactades per escoles, esplais, agrupaments, ampas, etc

Documents de suport: Llibres i material informatiu, per a educadores i professorat. Informació teòrica, tractats, convencions, declaracions, informes, etc. Documentació d’autoformació pedagògica, el tractament educatiu de la diversitat, guies, pautes, etc. Enfocaments crítics en educació, etc.


Ordenats per edat:

3-6 anys
6-10 anys
10-14 anys
14-18 anys
Persones adultes


Ordenats per ámbit:

Escoles i instituts
Lleure i associacionisme educatiu
Espais informals


 

Altres bancs de recursos

 

 

Introdueix la teva adreça de correu electrònic per seguir aquest Blog i rebre les notificacions de les noves publicacions en la teva bústia de correu electrònic.

Agenda

No hi ha esdeveniments propers