Senbazuru: construint la pau

Deixa un comentari

17 Octubre, 2017 per mariano

Títol recurs: Senbazuru: construint la pau

Web: www.conectandomundos.org

Autoria: Escola Cultura de Pau

Paraules clau: Pau, conflicte, noviolència, cooperació, desigualtat, ciutadania

Idioma: català, castellano, galegom euskara, portugués, italiano, english, français

Descripció: Construir la pau i posar fi a la cultura de la violència és una responsabilitat de totes les persones, i per això és necessària una educació que valori i promogui les actituds no-violentes en tots els àmbits de les nostres relacions. Actituds que afavoreixin la cooperació, que valorin la igualtat entre els gèneres, la riquesa de la diversitat i que busquin la comunicació efectiva i empàtica, promovent la participació democràtica i activa de la ciutadania per a la construcció d’un món més just i sostenible.

La proposta didàctica Connectant mons, aquest curs, dirigeix la mirada cap als conflictes que tenen lloc en les nostres relacions i cap a la manera d’abordar-los, en el nostre entorn i al món, per analitzar-los i aprendre a resoldre’ls des d’un enfocament positiu, constructiu i no-violent. Per mitjà de diferents activitats vivencials i participatives, es buscarà dotar d’eines que permetin identificar i analitzar qualsevol tipus de violència i aprofitar l’oportunitat de transformació que ofereix cada conflicte. Per tal que l’alumnat prengui consciència de la importància de participar activament en la construcció de la cultura de pau, es busca potenciar el desenvolupament d’actituds proactives per prevenir la violència i la promoció d’iniciatives que afavoreixin la creativitat, el desenvolupament sostenible i el dret de totes les persones a una vida digna i en pau.

En aquesta edició de Connectant mons ens plantegem els objectius següents:

1. Reconèixer la perspectiva positiva i àmplia de la pau com el dret de tota persona a una vida digna.

2. Comprendre i analitzar de manera crítica les diferents formes de violències que es donen i les conseqüències que tenen.

3. Fomentar les actituds que contribueixen a la resolució no-violenta dels conflictes, analitzant els elements que influeixen en el seu desenvolupament.

4. Promoure la ciutadania activa i el compromís personal i col•lectiu amb la construcció de pau oferint alternatives de pau i resolució no-violenta de conflictes.

Més informació: Connectant mons és una proposta educativa telemàtica que combina l’activitat a l’aula i el treball en xarxa entre alumnat de 3 a 17 anys de diferents realitats culturals, econòmiques i socials, en la qual participen centres de tot el món.

Es treballa a través d’una plataforma telemàtica multilingüe en 8 llengües (italià, castellà, portuguès, anglès, francès, gallec, català i èuscar), en la qual s’interacciona i es treballa de manera cooperativa, organitzats en equips de treball de la mateixa franja d’edat.

Cada any treballem una temàtica concreta relacionada amb l’educació per a una ciutadania global, com ara els drets laborals, el canvi climàtic o la pobresa, amb propostes didàctiques adequades a l’edat.

Els objectius generals són:

• Afavorir el diàleg intercultural entre nois i noies d’entorns socials i geogràfics diferents.

• Facilitar un espai de treball cooperatiu efectiu a través de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) que possibiliti el coneixement mutu, permeti compartir realitats diverses i descobrir problemes comuns, basant-se en el lema “pensa globalment, actua localment”.

• A partir de la reflexió sobre l’entorn proper i el coneixement sobre la realitat de la resta dels i les participants, prendre consciència sobre les causes que provoquen que una majoria de la població mundial no pugui satisfer les necessitats bàsiques i no tingui oportunitats i drets, i elaborar conjuntament una proposta-compromís per canviar aquesta realitat.

Tipus de recurs: Propostes didàctiques

Edats: 3-6 anys, 6-10 anys, 10-14 anys, 14-18 anys

Àmbit educatiu: Escoles i instituts, Lleure i associacionisme educatiu, Espais informals

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Introdueix la teva adreça de correu electrònic per seguir aquest Blog i rebre les notificacions de les noves publicacions en la teva bústia de correu electrònic.

Agenda

No hi ha esdeveniments propers

A %d bloguers els agrada això: