Navegant cap a una terra promesa

Deixa un comentari

9 Desembre, 2016 per xarxaobrimfronteres

petitcompassTítol recurs: Navegant cap a una terra promesa

Web: http://aheadedu.org

Autoria: Consell d’Europa

Paraules clau: viatge, drets humans, prioritzar

Idioma: Català

Descripció: Els infants imaginen que naveguen en un vaixell cap a un nou continent, però per tal d’arribar-hi han de llençar per la borda tot allò que no és indispensable.

Aquesta activitat té com a objectius:
– Valorar que és indispensable per a la supervivència i el desenvolupament.
– Distingir entre desitjos i necessitats.
– Relacionar les necessitats humanes amb els drets humans.

No està pensada específicament per treballar el tema de les persones refugiades, però inevitablement en la fase de reflexió els infants fan la vinculació i és un molt bon punt de partida per parlar de la situació de les persones refugiades en relació a la vulneració dels seus drets humans.

En cas que no aparegui de forma natural per part dels infants, la persona facilitadora pot treure la pregunta: Quina relació té allò que acabem de viure amb la informació que ens arriba de les persones refugiades?

Més informació: Tot i que l’activitat està recomanada per a edats entre els 8-13 anys, s’ha provat amb grups de més edat, inclosos adults, i funciona molt bé.

L’activitat forma part del manual d’Educació en Drets Humans: Petit Compass. Manual d’Educació en Drets Humans per a Infnats del Consell d’Europa, traduït per AHEAD – Associació d’Educadores i Educadors en Drets Humans (2013).

Es pot accedir a tots els continguts del manual de forma gratuïta previ enregistrament: (http://aheadedu.org/petitcompass/).

Tipus de recurs: Propostes didàctiques

Edats: 6-14 anys

Àmbit educatiu: Escoles i instituts, Lleure i associacionisme educatiu, Espais informals

Deixa un comentari

Introdueix la teva adreça de correu electrònic per seguir aquest Blog i rebre les notificacions de les noves publicacions en la teva bústia de correu electrònic.

Agenda

No hi ha esdeveniments propers