Lesbos: La situació de refugi cinc anys després

Deixa un comentari

2 Novembre, 2020 per xarxaobrimfronteres

Data: 12 de novembre a les 17:00h
Lloc: L’acte es farà a través de la plataforma virtual TEAMS

El Servei de Cooperació Internacional de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) dona suport a projectes de refugi a diferents territoris de la Mediterrània oriental, entre altres, a l’illa de Lesbos (Grècia) on, des de l’any 2015, han arribat un gran nombre de perso nes refugiades. Davant
d’aquesta situació, Lesbos assumeix un doble repte: l’acollida de milers de persones que arriben per mar i l’impacte ambiental que això representa.

Enguany, presentem l’ acte “Lesbos: La situació de refugi cinc anys després” on dialogarem sobre la situació dels darrers cinc anys de les persones i l’illa i els reptes que s’estan vivint actualment.

Per fer ho comptem amb:

  • Benvinguda a càrrec d’Ernest Maragall, Vicepresident Àrea Internacional i Cooperació AMB
  • El tràiler del documental “Lesbos: una illa que espera” produït per Badalona Comunicació, amb la participació de l’AMB i la col·laboració de l’ONG grega Lesvos Solidari ty i la Diputació de Barcelona. Compatarem amb la participació de la direcció del documental: Susana Soldado i Raül López
  • Taula rodona amb l a periodista de l diari ARA, Cristina Mas i l’especialista de l’Iemed Xavier Aragall.

L’acte conclou amb l’entrega de premis a la proposta guanyadora i finalistes de la tercera edició del Concurs social d’idees 2020 que organitza l’AMB conjuntament amb l’associació Lesvos Solidarity.

El concurs, destinat a l’alumnat d’escoles i universitats de disseny industrial i d’enginyeria tècnica industrial, incentiva la creació d ’idees creatives, efectives i sostenibles per donar un nou ús a les armilles salvavides que han ajudat a salvar les vides de moltes persones i que actualment s’acumulen a l’illa de Lesbos (Grècia). Les idees guanyadores seran produïdes al taller Safe Passage . També es presentarà la nova edició del concurs socials d idees que tindrà lloc durant l any 2021.

Si us plau, confirmeu la vostra assistència al correu electrònic: cooperacio@amb.cat  A finals de setmana us farem arribar l’enllaç de la reunió.  

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Introdueix la teva adreça de correu electrònic per seguir aquest Blog i rebre les notificacions de les noves publicacions en la teva bústia de correu electrònic.

Agenda

No hi ha esdeveniments propers

A %d bloguers els agrada això: