13M: Imprescindibles

Deixa un comentari

12 Mai, 2020 per xarxaobrimfronteres

La pandèmia del COVID-19 ha posat en valor la tasca i el compromís de les persones migrades; i no només en un sector tan necessari com ara la sanitat, sinó també en d’altres àrees essencials com són l’agricultura, l’alimentació, les cures de la gent gran, etc. Podem posar com exemple, el fet que davant la manca de persones per fer la campanya de la fruita 2020, entitats agràries catalanes van demanar a l’estat espanyol que donés permís a persones en situació irregular per poder-la dur a terme.

Ara bé, la consideració d’aquests ciutadans només com a mà d’obra que cal regularitzar, és molt incomplerta i injusta. És per això que s’ha posat en marxa una campanya per la regularització immediata de totes les persones migrades en situació irregular que viuen a l’Estat espanyol. El govern espanyol tan sols hauria de fer una instrucció basant-se en l’article 127 del reglament de la llei d’estrangeria, que permet la regularització de persones estrangeres quan hi hagi raons d’interès públic o seguretat com ara l’emergència actual.

En el nostre entorn geogràfic proper, tenim l’exemple de l’estat portuguès que ha considerat que la regularització i l’accés a tots els serveis públics de les persones migrades en procés de regularització era el deure d’una societat solidària en temps de crisi i que en un estat d’emergència la prioritat és la defensa de la salut i la seguretat col·lectiva.

És una obligació moral no deixar a ningú en l’economia submergida, sense accés a la sanitat pública i sense drets laborals i socials.

En aquests temps difícils, les persones migrades són imprescindibles per les seves aportacions i serveis a la societat. És urgent, indispensable i de justícia la regularització dels ciutadans estrangers no regularitzats que es troben en el nostre país

Perquè sense papers no hi ha drets

#RegularitzacióxTotes

#RegularizaciónYa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Introdueix la teva adreça de correu electrònic per seguir aquest Blog i rebre les notificacions de les noves publicacions en la teva bústia de correu electrònic.

Agenda

No hi ha esdeveniments propers

A %d bloguers els agrada això: