Europa: polítiques de vida o polítiques de mort

Deixa un comentari

7 Mai, 2019 per mariano

Tenim moltes maneres d’actuar per tal que la Mediterrània deixi de ser la frontera més mortífera del món: sensibilització, denúncia, solidaritat, mobilització… Però quan hi ha eleccions el nostre vot també és molt important.

A les properes eleccions europees podem influir sobre si s’implementaran polítiques d’immigració i asil que salvin vides respectant els drets humans o polítiques que els ignorin i segueixin provocant dolor i milers de morts.

Stop Mare Mortum proposa que reflexionem sobre qui treballa per aquests 6 punts i qui no:

  1. Establir vies legals i segures per tal que les persones no s’hagin de jugar la vida per trobar refugi: corredors humanitaris, permetre les sol·licituds d’asil en ambaixades i consolats, concedir visats humanitaris…
  2. Impulsar el salvament marítim per part de les administracions i no criminalitzar el rescat marítim per part de la societat civil com s’ha fet amb Open Arms o Helena Maleno.
  3. Desmilitaritzar la Frontera Sud retirant el Frontex i impedint que es provoqui la mort de migrants com va fer la Guàrdia Civil a Tarajal.
  4. Acabar amb les devolucions en calent que retornen a Marroc les persones que han aconseguit saltar la tanca sense permetre’ls sol·licitar protecció internacional.
  5. Aturar l’externalització de fronteres que contracta països que no respecten els drets humans, com Turquia, Líbia o Marroc, perquè impedeixin l’arribada de persones migrants i refugiades Europa.
  6. Transferir competències d’asil a comunitats autònomes i municipis que els permetin oferir acollida digna a les persones.

A l’hora de votar, fem-ho per polítiques de vida!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Introdueix la teva adreça de correu electrònic per seguir aquest Blog i rebre les notificacions de les noves publicacions en la teva bústia de correu electrònic.

Agenda

No hi ha esdeveniments propers

A %d bloguers els agrada això: