Acte a la plaça de Sants. Dimecres 12 juliol a les 19:30 h. Aturem les guerres!

Deixa un comentari

7 Juliol, 2017 per mariano

Segons el darrer informe d’ACNUR hi ha 65,6 milions de persones desplaçades per la força al món, de les quals 22,5 milions són refugiades. Els 5 països amb més nombre de persones desplaçades són: Síria (12M), Colòmbia (7,7M), Afganistan (4,7M), Iraq (4,2M) i Sudan del Sud (3,3M).

Les guerres (civils, entre estats, amb intervenció de potències estrangeres…) són un dels principals factors que expliquen el gran increment de persones desplaçades i refugiades (sense oblidar-ne d’altres, com els econòmics, socials, mediambientals…). Les causes de les guerres són múltiples, però molt sovint s’hi troben els intents d’apoderar-se de recursos naturals, de controlar mercats, assegurar posicions geoestratègiques, mantenir dictadures o situacions de privilegi a favor d’una minoria, etc.

Per disminuir dràsticament el nombre de persones desplaçades i refugiades és necessari aturar les guerres mitjançant una política de pau que doni prioritat als drets humans i al benestar de les persones:
  • actuant contra l’espoli de recursos naturals, el comerç desigual, les desigualtats socials i les dictadures
  • aturant la carrera armamentista i l’exportació d’armes, reduint els exèrcits i avançant cap a la seva dissolució
  • impulsant la resolució política de conflictes i potenciant l’acció internacional coordinada i pacífica contra les agressions a altres països o a la pròpia població
  • solidaritzant-nos amb totes les persones i els pobles víctimes de la guerra, l’espoli o la repressió.

 

Exigim vies legals i segures per l’arribada de les persones refugiades i al mateix temps volem acabar amb les causes de les situacions d’injustícia que provoquen milions de persones desplaçades per la força. I la guerra és una de les més evidents.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Introdueix la teva adreça de correu electrònic per seguir aquest Blog i rebre les notificacions de les noves publicacions en la teva bústia de correu electrònic.

Agenda

No upcoming events

%d bloggers like this: