Resum reunió oberta 23/01/17

1

1 febrer, 2017 per joana

23 de gener de 2017

LLoc: Espai jove Fontana (Gràcia)

Hora: 18-20 h


ORDRE DEL DIA:

  • Valoració de la Setmana d’accions educatives pel dret a migrar
  • Propers actes
  • Full de ruta de la Xarxa Educativa: on som i cap on anem?

ACTA DE LA REUNIÓ:

  • Valoració de la Setmana d’accions educatives pel dret a migrar:

Primer de tot es va fer una valoració ràpida per part del grup motor de la Setmana d’accions educatives del passat desembre. Es comenta que finalment hi van participar una quarantena d’escoles, instituts, esplais i entitats de Barcelona, més altres escoles i instituts de la resta de Catalunya i fins i tot de Balears. A més també es valora positivament el ressò en diferents mitjans de comunicació com l’InfoK, CatRadio, l’Ara i l’article Carles Capdevila, BTV, l’Independent de Gràcia,…

A partir d’aquí diferents assistents donen les seves valoracions, les quals totes són molt positives. Expliquen els actes que havien fet alguns centres i les seves valoracions. En aquests relats destacaven els actes finals o els actes que havien realitzat conjuntament amb altres centres.

També s’explica l’experiència a Gràcia del visionat al cine de pel·lícules relacionades amb el tema de la migració i també es valora molt positivament. Es van omplir totes les sessions però si es repeteix, s’intentarà que aquesta experiència arribi a més escoles.

Per altra banda, escoles que potser no havien pogut estar presents en les diferents reunions, agraeixen molt el fet que la setmana estigués molt ben programada i que el document fos molt explicatiu.

Es comenta que potser la feina que han fet els esplais no ha sigut tant visible com la dels centres educatius, ja que al fer-se al cap de setmana tenen una altra dinàmica. Es proposa i s’accepta fer una subsecció d’esplais per intentar dinamitzar-ho i destacar la seva bona feina.

També es proposa i s’accepta fer un recull de tots els recursos gràfics (fotografies, vídeos, dibuixos,…) dels diferents actes realitzats durant la setmana de desembre, per així tenir un dossier divulgatiu de tot el que es va fer. Es comenten vàries opcions, com fer una crida a les diferents escoles/instituts o entitats participants perquè enviïn el material o recopilar-ho a través dels # de twitter, etc. També es proposa fer un vídeo amb tot el material recopilat (en l’anterior reunió l’escola Sunnion es va oferir a fer-ho, però en aquesta reunió no hi són present). S’enviarà un email al googlegrups demanant si algun institut s’ofereix a fer-ho, pot ser un treball dels alumnes.

Manel, un dels representats de Sarrià-Sant Gervasi comenta que ells no van participar a la Setmana perquè van tenir el temps molt just per organitzar-se, però que en breu faran una mostra dels treballs fets pels alumnes (que es mostrarà a la Seu del Districte), activitats de sensibilització per famílies i la campanya de “Cadira buida”.

Com a conclusió final d’aquest punt, en general la setmana es valora com un èxit, per la resposta i l’interès dels infants i joves, la coordinació entre centres educatius, entitats i el fet de treballar en xarxa i sobretot el fet de compartir recursos i idees.

  • Propers actes

El proper 18 de febrer a les 16h a Plaça Urquinaona tindrà lloc l’acte més important de la campanya de Casa Nostra, Casa Vostra: la manifestació en favor de l’acollida de persones refugiades i migrants. Des de CNCV s’ha ofert que la Xarxa sigui una de les entitats convocants. Es va votar i es va aprovar aquesta proposta.

També es va aprovar d’anar junts a la manifestació com a Xarxa. Es farà una pancarta comuna de la Xarxa, i també hi podem anar amb les pancartes que vam fer els diferents centres per la setmana de desembre. El lema de la pancarta gran serà: UNIM ESFORÇOS, OBRIM FRONTERES.

Es proposa quedar un dia de febrer, en principi el 4, per fer la pancarta. Aquesta trobada es convocarà per mail, i que hi vagi qui pugui.

El punt de trobada de la Xarxa a la manifestació del 18-F és Pau Clarís – Gran Via (banda mar) a les 16h. Una setmana abans s’enviarà mail informant. El grup de Sants va proposar de quedar a Plaça Espanya i anar junts cap el punt de trobada.

De Casa Nostra Casa Vostra venen el Vítor i la Begonya. El Vítor explica com s’està organitzant la manifestació del 18 de febrer i també els actes previs en els diferents barris associats a la campanya. Informa sobre l’acte previst el 5 de febrer per la tarda sobre la Frontera Sud en commemoració dels fets de Tarajal. S’enviarà informació. La Begonya explica una proposta d’actes de sensibilització a les escoles. La data prevista és inicialment el dia 14 de febrer. Es comenta que coincideix amb les proves de competències de 4rt d’ESO i que potser és un dia una mica complex. La Begonya comenta que transmetrà aquesta coincidència, però que potser és complicat canviar el dia. Enviaran a tots els centres educatius i a la Xarxa informació més detallada sobre la proposta. Se’ls hi comenta que també ho poden enviar a la FaPaC (Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya) si volen difondre-ho entre les AMPAs.

També es comenta que des de l’Audiència Pública (acte unitari de totes les escoles i alumnat) s’ha demanat un o dos representats de la Xarxa per explicar la nostra l’experiència. Serà el proper dia 2 de febrer. Es proposa que els representants siguin una barreja de mestres i alumnes, ja que és l’essència de la Xarxa, però finalment es consultarà prèviament a la gent que organitza l’Audiència Pública si poden venir més de 2 persones i si poden venir nens.

  • Full de ruta de la Xarxa Educativa: on som i cap on anem?

Tothom diu que vol continuar fent coses amb la xarxa i que s’ha de mantenir aquesta flama que hem iniciat.

Per a la logística de la Xarxa s’aprova que es mantingui el grup gran, i que els subgrups territorials, com pot ser Sants o Sarrià-Sarrià Sant Gervasi, també continuïn funcionant per temes més locals. S’aprova que Gràcia crei el seu subgrup territorial.

Es comenta que caldria concretar com es gestionen a partir d’ara les diferents eines que tenim o les tasques de manteniment, com el googlegroups, ordenar els recursos pedagògics, gestionar les sol·licituds per entrar a la Xarxa o les consultes que arriben, l’actualització de continguts del bloc,…

En Cesc, ofereix espai i ordinadors per classificar i ordenar els recursos que s’ha recollit. Proposa crear una Comissió de Recursos i quedar periòdicament.

També sorgeix la idea de que a final de curs s’exposin en centres cívics dels barris els treballs realitzats als centres educatius ja que hi ha molt material, tal i com faran Sarrià-SantGervasi.

La representat de Teleduca posa a la disposició de la Xarxa els serveis de la entitat: assessorament i formació en xarxes socials i TIC, difusió d’activitats o actes per Mosca TV, etc.

Sobre diverses propostes que puguin generar-se dins de la Xarxa i que no representin la mobilització de totes les escoles, instituts o esplais, sinó que siguin iniciatives de barris o de coordinació entre entitats, se suggereix que es mantingui el sentit de la Xarxa com a espai per llançar propostes i seguir compartint recursos. Per a això el googlegroup és el millor espai per convocar a projectes concrets de col·laboració

Com que es veu que hi ha temes pendents a aclarir, i a més tenim com a acte més pròxim la manifestació del 18 de febrer, es proposa quedar després de la manifestació. Es proposa quedar a finals de març, però no es concreta dia.

S’enviarà mail amb proposta de data per a la propera reunió de la Xarxa.

Anuncis

One thought on “Resum reunió oberta 23/01/17

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Introdueix la teva adreça de correu electrònic per seguir aquest Blog i rebre les notificacions de les noves publicacions en la teva bústia de correu electrònic.

Agenda

No upcoming events

%d bloggers like this: