14D: Acció a Pl. de Sants, Infants refugiats

1

22 Desembre, 2016 per mariano

Els infants refugiats són, juntament amb les dones, els que pateixen més risc de ser víctimes de la violència. I els seus drets, recollits a la Convenció sobre els Drets dels Infants, sovint es veuen vulnerats.

Entre gener i juny de 2016, el 31% de les aproximadament 241.000 persones que van arribar per mar a Europa eren menors. Al 2015, el 29% de les 1.248.365 persones que van sol•licitar asil a la UE també ho eren. Quasi 90.000 d’aquests infants anaven sols i més de la meitat procedien d’Afganistan. A Itàlia, el 56% dels menors que sol•liciten asil son menors no acompanyats.

Molts nens i nenes han viatjat per rutes perilloses i il•legals, enfrontant-se a les extorsions dels traficants, l’abús i l’explotació sexual, la violència o el tràfic. Molts d’aquests infants no tenen accés a l’educació i alguns pateixen explotació laboral. Actualment hi ha nens afganesos prostituint-se a Grècia per poder seguir el seu camí. Entre l’1 de gener i el 15 de juny de 2016, 137 nens i nenes van perdre la vida al mar.

Tots aquests infants, havien patit un conflicte en primera persona al seu lloc d’origen, i l’efecte psicològic de totes aquestes experiències en aquells que aconsegueixen sobreviure pot tenir greus conseqüències, afectant el seu benestar, les seves habilitats de llenguatge, socials, el seu son, etc.

Al febrer del 2016 l’Oficina Europea de Policia (Europol) va alertar de la desaparició de 10.000 infants refugiats no acompanyats. Apuntaven que molts havien caigut en mans d’organitzacions de tràfic de persones, d’altres podrien estar amb familiars, però no saben amb qui estan ni què fan. La xifra oficial de la Europol, malauradament és molt per sota de la real. D’aquests nens i nenes ningú ja no en parla.

1 thoughts on “14D: Acció a Pl. de Sants, Infants refugiats

  1. Pilar Molina Vera ha dit:

    Emocionant l’acte a la Plaça de Sants. Gràcies i felicitats a les companyes i companys de SHB pel seu treball.

    M'agrada

Deixa un comentari

Introdueix la teva adreça de correu electrònic per seguir aquest Blog i rebre les notificacions de les noves publicacions en la teva bústia de correu electrònic.

Agenda

No hi ha esdeveniments propers