Resum reunió oberta 24/10/16

Deixa un comentari

26 Octubre, 2016 per joana

LLoc: Espai jove Fontana (Gràcia)

Hora: 17.30-20:00

Ordre del dia:

  • Com està avançant la Xarxa:

    Recull de recursos al Drive; El blog: contingut i objectius; Reunions amb Stop Mare Mortum i campanya Casa Vostra, Casa Nostra i extensió a altres barris; Revisió del llistat de centres i entitats adherides o participants a la Xarxa

  • Presentació i intercanvi de recursos que es necessiten i que s’ofereixen per realitzar activitats als centres, entitats, etc.

  • Acords sobre accions i activitats descentralitzades als centres, entitats, etc. i coordinades a través de la Xarxa

  • Acords sobre l’acció o accions conjuntes a realitzar convocades per la Xarxa durant la setmana del 10 al 18 de desembre

  • Gestió de la comunicació i difusió de la Xarxa


 1.       Es publicarà una llista al blog amb les escoles i entitats que participen de la xarxa. Seria convenient que tothom consultés amb els seus espais per saber si volen sortir publicats, en cas que avisar al Mariano o resta de persones que portaran el blog perquè els treguin

2.       BLOC

Compartim el bloc en obert i començarem a fer servir les xarxes que s’han obert. El bloc i els recursos seran recursos comuns a totes les xarxes que es comencen a activar als diferents territoris per no duplicar esforços. De les altres xarxes es demana que algú se sumi a l’equip que gestiona el blog per ser un recurs comú.

 3.       RECURSOS I EINES DE SENSIBILITZACIÓ

–          Existeix una carpeta de Drive on tothom té accés i es pot sumar recursos i ajudar amb l’endreça. Els recursos que responen a diferents edats es dupliquen a les diverses carpetes. Per si un cas les persones que tenen accés esborren el material la Mar fa un backup cada setmana

Es decideix que el drive no és la millor manera de gestionar els recursos i es pensa que tampoc cal que el nostre recull sigui una gran base de dades que ja ofereixen altres entitats (StopMM, La fede, Edualter,…) Llavors es considera que es dedicarà el apartat de recursos del blog als recursos generats per persones de la xarxa, els llistat de persones que tenen materials que poden deixar, les llistes de persones que s’ofereixen per xerrades, linkar experiències que es fan a les escoles i estan als blocs o pàgines dels centres, etc. Es prioritzarà els links a altres bases de recursos, que es poden enriquir, i als materials generats en lloc de pujar-los directament per temes de pes i també autoria. Es genera un grup format per: Mar, Georgina, Àlex, Clara, Brenda i el Mariano si vol perquè ja havia iniciat aquesta tasca però no és present. Ens comunicarem per mail per pensar maneres de recollir el que es va abocar al paper de recursos i sumar-ho a a resta de recursos disponibles.

 4.       INFORMACIONS VÀRIES

–          Surt la idea de fer una jornada d’experiències més endavant.
–          Es comenta el que va sortir de la darrera trobada de Casa Nostra, Casa Vostra. Com que ja hi ha una acta específica d’això no ho repeteixo. Només que decidim que des la xarxa s’aprofiti el unificar esforços i fer servir el tiron mediàtic d ela campanya i assistir a la trobada del dijous a dir quines són les actuacions que farem des de la xarxa perquè les incloguin al seu calendari i en facin difusió.
–          Es comenta que a Sarrià també hi ha un inici de xarxa que fan la primera trobada dimecres. A Sants StopMareMortum està potenciant que sorgexi alguna cosa i Les Corts s’ha interessat.
–          Des de Sants es comenta que tenen algú que en sap de disseny
–          Surt una proposta d’una entitat que es diu Teleeduca que fan cinema sobre temes de drets dels infants (cinemadretsinfants.org). Fan temes de vídeo i curtsmetratges. Algunes escoles han demanat els seus passis als centres i poden ser un bon punt de partida per després implicar-se a alguna acció. Es comenta que podria ser un recurs a tenir en compte per organitzar un passi de cinema més endavant.

5.       ACCIONS CONJUNTES I DESCENTRALITZADES ACORDADES

–          Fem una dinàmica on per grups debatem les propostes que s’han abocat al formulari que estan recollides a unes cartolines.
–          Es comenten una sèrie de propostes que tenen més acord i veiem possibles.
–          Quedem que un grup les endreçarà i farà una proposta que enviaran a laxarxa , les presentarem a altres centres perquè se sumin i comentaran a la reunió de Casa Nostra, Casa Vostra el dijous on assisteix la Roser i qui s’animi més. Us escriurà la Joana per mail a les interessades.
–          Totes les propostes es recullen a les imatges que adjunto i les propostes que surten amb major acord i per endreçar són:

o   Els esplais engegaran les activitats de la setmana conjunta el dia 10 que dedicaran la jornada  activitats d ela temàtica (tenen jocs de taula sobre refugi, miraran als materials que tenim quines activitats poden aprofitar per fer, etc) i després faran algunes de les accions que hem dit per visibilitar (posar cartell, posar tendres, etc.). Ells ho comuniquen a la resta d’esplais i xarxes pròpies per si s’hi volen sumar i es coordinen entre ells.

o   Les escoles treballaran activitats conjuntes la setmana del 12 al 15. Tancant amb una activitats conjunta de sortir a una plaça propera en horari lectiu el 15.
o   Surt la proposta de fer com a carnestoltes cada dia una acció.
o   Posar una pancarta amb un missatge igual però feta per l’alumnat de cada centre.
o   Fer un taller de fer banderoles per posar a casa
o   Fer un mosaic a una plaça propera al centre (cadascú la que trii) però el mateix dibuix.
o   Fer la campanya de la cadira buida. Fer un flicker amb els diferents imatges vinculat al bloc
o   Portar tots una samarreta blava
o   Nadala amb continguit reivindicatiu, dos coles la fan segur i la resta si vol s’hi suma
o   Fer la sortida a l’escola amb una teatrealització com si s’anés en pastera.

 –          Tot el que fem ho avisarem a la xarxa, recollirem al blog i amb l’etiqueta de xarxes per donar unitat i visibilitat conjunta.
–          Des de barri obert gestionaran penjar una pancarta que tenen ja feta aquella setmana a algun lloc visible de la plaça de la vila, preferiblement seu districte.

 6.       COMUNICACIÓ

–          L’Andrea (ampasedeta) es proposa per portar el mail. El Mariano li ha de passar les claus.
–          Manca gent per portar tuiter
–          Manca algú per pensar un logo. Una persona de l’Espurna diu que ho intentarà però no ho assegura.
–          Aprofitarem l’etiqueta de casa nostra casa vostra i pensarem alguna que tingui a veure amb Volem acollir i xarxa educativa per les accions del desembre però no tanquem quina. Farem un mail per demanar propostes d’idees però sinó tirem amb les existents.

PROPERA TROBADA:

DIMARTS 15 DE NOVEMBRE A LES 17.30H A LA FONTANA

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Introdueix la teva adreça de correu electrònic per seguir aquest Blog i rebre les notificacions de les noves publicacions en la teva bústia de correu electrònic.

Agenda

No upcoming events

%d bloggers like this: