Resum reunió oberta 08/09/2016

Deixa un comentari

10 Setembre, 2016 per mariano

Xarxa educativa a Gràcia en suport a les persones refugiades

Resum de la reunió oberta 08/09/2016

El 8 de setembre de 2016 va tenir  lloc una reunió oberta a tota la comunitat educativa de Gràcia amb l’objectiu d’impulsar la creació d’una xarxa on compartir idees, material i preparar accions de sensibilització en relació a la crisi de les persones refugiades i tractar-ho des d’una perspectiva crítica, solidària i sobretot transformadora.

Es tractava de sumar esforços, donar visibilitat i guanyar impacte en relació a les múltiples iniciatives que la comunitat educativa està treballant des de fa temps tan a l’aula i l’escola com en l’entorn educatiu no formal (associacions, esplais, etc.).

La reunió va tenir molt bona acollida entre la comunitat educativa de Gràcia amb la presència d’unes 55 persones procedents d’escoles, ampas, entitats del lleure, associacions, ONGs de l’àmbit de la cooperació, persones voluntàries a camps de refugiats, representants institucionals del districte i persones a títol individual de Gràcia i d’altres barris.

La reunió es va dividir en dues parts, una primera part de presentació d’algunes experiències educatives dutes a terme en els darrers mesos, i una segona part de debat sobre propostes concretes a engegar aquest curs per part de la xarxa.

Per part de totes les persones presents hi va haver coincidència en què la xarxa havia de tenir una visió transformadora, tot abordant l’arrel del problema, i oferir respostes tant a nivell educatiu com d’incidència política.

A partir d’aquesta primera trobada s’ha definit un pla d’acció global que desplegarem de manera concreta a Gràcia en els propers mesos i que preveu un moment de màxima visibilització col·lectiva i coordinada la setmana del 10 al 18 de desembre de 2016, tot i que no és un objectiu finalista si no que la idea és que la xarxa continuï funcionant.

xarxagracia

Proposta de pla d’acció a Gràcia

1. Crear una llista de distribució com a eina de comunicació entre persones i col·lectius que volen formar part de la Xarxa. Aquesta llista servirà per fer difusió de les diverses accions que es duguin a terme a Gràcia, per compartir articles i reflexions i per convocar actes coordinats.

Les persones que vulguin ser incloses a la llista per rebre informació o participar de les diferents comissions poden escriure a

xarxa-educativa-suport-refugiades@googlegroups.com o a assemblea.groga.gracia@gmail.com.

2. Crear un grup motor de la xarxa obert a totes les persones/col·lectius interessats. Aquest grup motor vetllarà especialment per coordinar les accions col·lectives que es duran a terme la setmana del 10-18/12.

La primera reunió del grup motor serà el dia 21 de setembre a les 19h al Taller 2 de l’Espai Jove La Fontana (Gran de Gràcia 190-192).

3. Crear comissions de treball específiques per tal de desenvolupar els objectius i continguts de la setmana del 10-18/12. Per a la definició de les comissions per part del grup motor es recolliran les propostes sorgides a la reunió del 8 de setembre. Poden incloure àmbits de comunicació, logística, extensió, continguts-recursos educatius, formació, etc. També es poden crear comissions formades per grups d’interès que vulguin treballar accions temàtiques (entitats de lleure, docents, etc.).

La informació de les comissions s’enviarà mitjançant la llista de distribució i altres canals per tal que les persones interessades hi puguin participar.

4. Dur a terme una jornada de treball oberta (finals d’octubre), on les diferents comissions avançaran en les seves propostes i on hi haurà un espai de trobada conjunt per compartir els avenços i acords de les diferents comissions. L’objectiu de la jornada de treball serà preparar i concretar les accions coordinades de la setmana del 10 al 18 de desembre de 2016.

5. Cada entitat seguirà treballant en les seves pròpies accions que podrà compartir mitjançant la xarxa per guanyar en visibilitat, demanar suport si s’escau, treballar conjuntament, etc.

6. La Setmana del 10 al 18 de desembre es realitzaran activitats diverses de sensibilització, denúncia, recollida de fons per a camps de refugiats, etc. Es treballa amb la idea de convocar algun tipus d’acció unitària (concentració, manifestació) que pot ser d’abast local (Gràcia) o bé, encara més desitjable, sumar-se a alguna convocatòria unitària a nivell de Barcelona/Catalunya.

Crida a altres barris i territoris

Fem una crida per tal que les persones i col·lectius de les comunitats educatives d’arreu del territori que es vulguin sumar a denunciar i fer front actiu a la crisi de les persones refugiades desenvolupin el seu propi pla d’acció amb l’objectiu de confluir la setmana del 10-18 de desembre amb accions coordinades d’incidència política i amb impacte mediàtic.

Si esteu interessades en rebre més informació o en participar activament ens podeu contactar al correu-e assemblea assemblea.groga.gracia@gmail.com

Moltes gràcies pel vostre suport i endavant!  #WelcomeRefugees #OpenBorders

Assemblea Groga de Gràcia, Barri Obert i Edualter.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Introdueix la teva adreça de correu electrònic per seguir aquest Blog i rebre les notificacions de les noves publicacions en la teva bústia de correu electrònic.

Agenda

No upcoming events

%d bloggers like this: